Τα καλυτερα νησια για να οργανωσεις τον γαμο σου

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ- ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Θέλεις να μάθεις τα έξοδα ενός γάμου σε νησί; Είναι στο budget σου ή πρεπει να εισαι η κόρη του Ωνάση για να τα καταφέρεις; Μάθε εδώ όλα τα πλεονεκτήματα και μεινονεκτήματα ενος νησιώτικου γάμου απο την εμπειρία μας σε γάμους στην Ιο, Φολέγανδρο Σύρο, Μήλο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κύθνο, Τήνο, Κώ, και στα πανέμορφα Κύθηρα. Επίσης διάβασε εδώ χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σου σώσουν χρήμα χρόνο και δάκρυα! Μόνο απο το #Lulumeli φυσικά. ⭐⭐⭐⭐⭐

γαμος σε νησι οδηγος 2018

Η πρώτη και πιο σημαντική ερώτηση. Πόσο κοστίζει ένας γάμος σε νησί; Θα σας απαντήσω με παράδειγμα τον πιο οικονομικό budget friendly γάμο που έχω κάνει -ναι ακόμα και πιο οικονομικό απο την Αθήνα-, αυτόν στην πανέμορφη και σχετικά ακριβή Φολέγανδρο. Η Μυρτώ με πολύ χαμηλό budget σχεδίασε εναν απο τους ωραιότερους γάμους σε νησί μόνη της, θυσιάζοντας μερικά έξοδα για να καταφέρει να ισοφαρίσει τα μεγάλα έξοδα του νησιου, τα οποία είναι 2 τα μεταφορικά και το κόστος διαμονής. Αν καταφέρετε και ισοζυγίσετε αυτά τότε μπορείτα να κάνετε έναν ονειρεμένο γάμο σε νησί με τα ίδια και λιγότερα χρήματα απο το κτήμα στην Αθήνα.

Στα σοκάκια της Φολεγάνδρου ή στα σοκάκια της Πλάκας; Kαι τα 2 είναι εφικτά!

Στα σοκάκια της Φολεγάνδρου ή στα σοκάκια της Πλάκας; Kαι τα 2 είναι εφικτά!

1.⭐. Bουτια στα δυσκολα, ποσοι θα ειναι καλεσμενοι στο νησι, και πως θα ερθουν!

Το μεγαλύτερο δίλημμα για ενα γάμο σε νησί ειναι το guest list. Σε κάποιους θα πρέπει να πληρώσετε την διαμονή και τα εισητήρια, κάποιοι ειναι πολύ μεγάλοι για να ταξιδέψουν με καράβια, και κάποιοι ειναι πολυ μακριά. Αν είστε νησιώτης είστε συνηθισμένοι και εσείς και το σόι σας τα σκαμπανεβάσματα στα  νερά του Αιγαίου, αλλα τι γίνετε με το υπολοιπο σόι που δεν είναι απο νησί; Η απάντηση ειναι απλή, ο γάμος σας θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, δεν αξίζει να θυσιάσετε την καλύτερη ημέρα σας για να ικανοποιήσετε τα θέλω ανθρώπων που υπάρχει περίπτωση να μην ξαναδείτε ποτέ στην ζωή σας, και σίγουρα οι γονείς και οι κοντινοί σας συγγενείς δεν εχουν προβλημα να ζήσουν αυτην την εμπειρία όπου εσείς επιλέξετε. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σας, σκεφτείτε το σαν οργάνωση διακοπών ενα τριήμερο όλοι μαζί, όποιος σας αγαπάει θα έρθει. Όσο αφορά τωρα τα κόστη. Εισητήρια πλοίου θα αγοράσετε όλοι μαζί ως γκρουπ κλεισμένα απο το τοπικό τουριστικό γραφείο με εκπτωση, όχι απο την Αθηνα, μου εχει τυχει να μας κάνουν εκπτωση 50%  επειδή ήμασταν γκρουπ. Σε ποιους πρέπει να τα πληρωσετε; Σε όσους εχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, όλοι οι άλλοι μπορουν να βγάλουν 2 εισητήρια!Όσοι εχουν παιδιά ειναι μια υπέροχη ευκαιρία να τα αφησουν τριήμερο στην γιαγια τους και να ζησουν  ξανά τον ερωτα τους. Η λίστα στο νησί δυσκολα υπερβαίνει τα 200 ατομα.Για μικρά budget μπορείτε να κάνετε ενα γαμο με  30-40 άτομα(γονεις και κολλητοι σας φίλοι) ή και να κλεφτείτε οι δυό σας οπως έκανε η Τζέσικα και ο Ααρον στην Σαντορίνη για να εκπληρώσουν το όνειρό τους. 

Θα προτιμήσω την θέα με την κίνηση των Κρουαζιερόπλοιων στην Φήρα πάρα την κίνηση στην Κηφισίας την ημέρα του γάμου μου.

Θα προτιμήσω την θέα με την κίνηση των Κρουαζιερόπλοιων στην Φήρα πάρα την κίνηση στην Κηφισίας την ημέρα του γάμου μου.

/video-gamou-athina

2.⭐.ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ

Αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει, και δεν είστε απο κάποιο νησί, αλλά θέλετε να ζήσετε μια φανταστική εμπειρία, σας προτείνω μερικά κυκλαδονήσια που ειναι κατάλληλα για γάμο. 

  • Τήνος. Το ανερχόμενο νησί της Ελλάδας. Πάρα πολυ οικονομικα εισητήρια και μόλις 2 ωρες απο Ραφήνα. Γαστρονομικός προορισμός. Το καλύτερο surf beach bar στην Ευρώπη! Τα αγνά και καλοδιατηρήμένα χωριά Πυργί, Τριανταρος και Δυο χωριά. Υπέροχος καλλιτεχνικός κόσμος. Αέρας για να μην ζεστένεσαι με το νυφικό!

Το beach bar Tinos surf lessons για ολοήμερο πάρτυ.

Το beach bar Tinos surf lessons για ολοήμερο πάρτυ.

  • Σίφνος. Παραδοσιακή, Εκλεπτυσμένη, Φανταστικές παραλίες, η Χρυσοπηγή ειναι μια εκκλησία κόσμημα.Καλότυχη. Μόνο θετικές εμπειρίες μπορώ να περιγράψω απο τους γάμους μας στην Σίφνο. Η Σίφνος εχει πλέον εμπειρία στους γάμους, θα βρεις εκει ότι χρειάζεσαι. Δες εδω ένα βίντεο απο τον γάμο μας στην Χρυσοπηγή

  • Γάμος στην Τζιά. Μόλις 1 ώρα απο την Αθήνα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Συμβουλή να κλείσετε νωρίς τα πάντα γιατί ειναι μικρό νησί και οι γάμοι κλείνονται αμέσως. Που να μείνετε; AIRBNB σουίτες με μπαλκόνι στο Αιγαίο εδώ

  • Σύρος. Γνωρίζετε οτι τις εκκλησίες στη Σαντορίνη με τους γαλάζιους χαρακτηριστικούς τρούλους τους χτίσαν Συριανοί τεχνίτες, και ότι η Σύρος εχει παρομοιες εκκλησίες; Η Σύρα κρύβει πολλές εκπλήξεις για όσους την επιλέξουν για τον γάμο τους. Είναι και αυτη κοντά στην Αθήνα, και είναι οικονομική αλλα πολύ αρχοντική, και το καλυτερο εχει αεροδρόμιο και σε 20 λεπτα εισαι Αθηνα, παρολαυτά εχει την αισθηση του νησιού με την παραλία Αγκαθώπες να αποτελεί το ιδανικό μέρος για την δεξίωση του γάμου σας!

3.⭐.BEACH WEDDING essentials -ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Ο κύριος λόγος για να παντρευτείς σε νησί ειναι οι παραλίες. Η κοντινή αποσταση απο την θάλασσα. Η έλλειψη ζοφερού μπετον. Οταν ετοιμάζεσαι για τον γάμο σου στο νησί, βάζεις στην βαλίτσα σου τα ίδια πράγματα που θα έπαιρνες στις διακοπές συν ένα λευκό φουστάνι. Τα ελληνικά νησιά δεν σηκώνουν χτενισμένο μαλλί (φυσάει) και βαρύ μακιγιάζ (το λιώνει ο ήλιος) , δεν θέλουν λουλούδια (ειναι ξερονήσια), τακούνια ( εχει περπάτημα σε καλντερίμια βότσαλα και άμμο), στολισμό εκκλησίας ( έχεις το απέραντο γαλάζιο) οπότε σίγουρα όλα τα χρήματα που θα ξόδευες για αυτά τα στολίδια μπορείς να τα εξοικονομήσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ενα καλό μαύρισμα και καλή διάθεση. 

Δεν χρειάζεσαι κτήμα με πισίνα στην Ελαφόνησο, η φύση σου χαρίζει 2 πισίνες-δωρεάν.

Δεν χρειάζεσαι κτήμα με πισίνα στην Ελαφόνησο, η φύση σου χαρίζει 2 πισίνες-δωρεάν.

4.⭐.Μικρa μυστικa για τον γaμο σας στο νησi που επιλeξατε

  • Ψαξτε νωρίς διαμονή σε βίλλες στο Airbnb, χωράνε περισσότερο κόσμο απο τα δωματια ξενοδοχείων και τα ενοικιαζόμενα με λιγότερα χρήματα

  • Βρείτε μια παραδοσιακή ταβέρνα σε παραλία και κλείστε εκει τον γάμο σας, ή beach bar με ένα απλο bbq, μην ζητήσετε φαγητά που δεν ξέρουν να φτιάχνουν, προτιμήστε τα κλασσικά νησιώτικα.

  • Κλείστε νωρίς τα παντα, τα νησιά εχουν μεγάλη ζήτηση (12-9 μήνες πριν)

  • Το μονο που χρειάζεστε στην εκκλησία για τους καλεσμένους σας πριν και μετα ειναι μπουκαλάκια με παγωμένο νερό δεν χρειαζετε κάτι αλλο λεμονάδες γλυκά κτλ έχει πολύ ζέστη και όλοι θα θέλουν να πανε κατευθείαν στο πάρτυ.

  • Αν κλείσετε λεωφορείο για να μετακινηθούν οι καλεσμένοι μάθετε ακριβώς που θα τους αφήσει για να μην βρεθουν προ απροόπτου και περπατάνε οι μεγαλύτεροι στην ζέστη.

  • Αποφύγετε τους μήνες Αύγουστο-Ιούλιο με τον καύσωνα και τα μελτέμια, πείτε ναι στον Μάιο-Ιούνιο-Σεπτέμβριο

  • Επιλεξτε ενα νυφικό χωρις στρας και υπερβολές αλλα άνετο και ελαφρύ γιατι το νησί εχει περπάτημα

  • Μην φορέσει γραβάτα ο γαμπρός, προτιμήστε κάτι ποιο casual για το wedding party

  • Ο γαμπρός να εχει 2-3 πουκάμισα για την μέρα του γάμου για να μπορεί να αλλαξει όταν ζεσταθεί πολύ.

  • Τα καλύτερα wedding favors στο νησί δεν ειναι οι μπομπονιέρες, αλλά αντικουνουπικό, βεντάλιες, ενα λευκό παρεο/εσάρπα και flip flops για τον χορό, μπορείτε να εχετε καλαθάκια που να προσφέρετε τα παραπάνω στους καλεσμένους σας.

  • Το πάρτυ μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί δεν υπάρχουν περιορισμοι στα νησιά όσο αφορά τον χρόνο κλεισιματος μουσικής

  • Μην φέρετε λουλούδια με το καράβι, συνηθως φτάνουν ταλαιπωρημένα και μαραμένα βρείτε κάτι τοπικό

  • Κάντε 2 χτενίσματα στον γάμο, ενα απλό με τα μαλλιά κάτω για την τελετή και ενα σινιόν για το πάρτυ ώστε να χορεψετε άνετα χωρις να βγάζετε μαλλιά συνέχεια απο το πρωσοπο σας!

  • Μην βαφτείτε υπερβολικά, καντε σολάριουμ ή μαυρίστε πιο πριν για ενα summer look

  • Ψάξτε τοπικούς καλλιτέχνες για live μουσική, αλλά κλείστε Dj από Αθήνα

  • Κλείστε μοναδική βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση με το Lulumeli!

 

Αν σχεδιάζετε τον γάμο σας και θέλετε να μαθετε πληροφορίες για τιμές φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης θα χαρούμε να μιλησουμε μαζί σας!πατηστε το link και στείλτε μας email ή καλέστε μας στο 6978117521.

Hello! Είμαστε το Lulumeli φωτογράφοι και βιντεογράφοι γάμων. Αυτό είναι το blog μας όπου μοιραζόμαστε ιδέες για τον γάμο σας!

Δείτε εδω φωτογραφίες γάμων

Δείτε εδω φωτογραφίες γάμων

Δείτε εδώ βίντεο γάμου

Δείτε εδώ βίντεο γάμου